גרוזיה – איזה יופי (חלק ב')

בחלק א' סיפרתי על הביקור בטיביליסי הבירה ובמזרח גרוזיה.
עכשיו הגיע הזמן לנסוע צפונה, אל מחוז קזבגי, השוכן על רכס הרי הקווקז מלא ההוד.
הנוף באמת עוצר נשימה,

georgia - mountains
הרים נישאים,

georgia - watching mountains
שכשמטפסים עליהם, הם נותנים הרגשה כמעט אינטימית.

georgia - soup
וזה נפלא שאחרי יום של טיול בהרים הקרירים, בעלת הבית החביבה מחכה עם מרק חם ונהדר, מלא בעשבי תיבול. בכלל בגרוזיה, עשבי התיבול תפסו אותי בהפתעה, למשל סלט עם טרגון, או שמיר, שהיה נפוץ מאוד.

georgia - dinne with backpackers 2
וכמובן, ארוחת ערב עם מגוון משעשע של מטיילים.

באופן כללי, האוכל הגרוזיני מתבסס בעיקר על בצקים, בשר כבש ועוף, אגוזים למיניהם, וגבינה. בסיכומו של טיול, התקשיתי להגדיר את יחסי למטבח הזה: מצד אחד, אני לא חושב שהיה איזשהו מאכל גרוזיני שבאמת הפיל אותי מהרגליים. אבל מצד שני, כמעט כל הארוחות שאכלתי בגרוזיה היו טעימות מאוד, ומהנות מאוד. וחוץ מזה, אני חושב שכמעט כל מאכל גרוזיני הוא בעצם "comfort food", ומי לא אוהב את זה?

georgia - veal and walnuts
(למשל, בתמונה לא-סקסית-בעליל זו, תבשיל בקר ברוטב אגוזי מלך. יחד עם הלחם שכבר סיפרתי שמצטיין בספיגת רטבים טעימים, זה פשוט כיף.)

georgia - yards
בכל מקרה, עוד קצת מהאזור הכפרי והמנותק הזה. אם תסתכלו טוב, תוכלו לראות שלוש חצרות, ילדה קטנה, תרנגולות, פרות, וכלב.

georgia - chiling
שאיפה נוספת מהנוף,

georgia - kupdari
ואחרי קופדארי (שזה מאפה בצק נפלא שממולא בהמון בשר טלה ונכנס לטאבון עם חמאה מעל, קצת כמו גרסה מוגדלת ותפוחה של העראייס שמוכר פה יותר),
אפשר להמשיך.

עוזבים את הצפון המרהיב והקריר וחוזרים לאזור המרכז,

georgia - church and rainbow
קודם לעיירה חמודה ומנומנמת בשם מצחטה,

georgia - cross
שמלאה בעיקר בכנסיות עתיקות,

georgia - windows
אבל לא רק.

georgia - breakfest
ועוד ארוחת בוקר מהנה. לחם טוב, חמאה, ריבת ורדים ריחנית, אורז בחלב, סלט נהדר של גזר ובצל מטוגנים עם שמיר, ביצים, ויוגורט חמצמץ ונהדר.

ולקראת סיום,
חוזרים לטיביליסי הבירה, לנוח קצת, וכמובן לאכול הרבה.

georgia - veal stew
נניח, תבשיל טלה בירקות וחמאה, עם כוסברה מעל ורוטב שאפשר לשתות קערה שלמה שלו, אבל עדיף לנגב בלחם.

וזהו, הגיע הזמן לחזור.

עוד תמונה לסיום,
georgia - workers

והביתה,
עם טעם מתוק של עוד,
עד הפעם הבאה…

מודעות פרסומת

4 תגובות

מתויק תחת טיול, תרבות

4 תגובות ל-“גרוזיה – איזה יופי (חלק ב')

  1. כמו בחלק הראשון האוכל נראה מהמם רצח (כלומר טעים ומעלה את הסיכון להתקפי לב). יש מאכל אותנטי כלשהו בכל גרוזיה שהוא גם טבעוני?

    • מרקוביץ'

      תכל'ס, די קשה למצוא אוכל טבעוני בגרוזיה בתור ארוחה שלמה,
      ואני חושש שיהיה קצת קשה לנסות להסביר בכלל מה זה טבעוני 🙂

  2. אחלה פוסט מושקע שבעולם!
    התבשיל בקר ואגוזי מלך הזה נראה כמו…. :)) למרות שאני משוכנעת שזה טעים אש.
    אני הייתי באתיופיה והבנתי שיש קורלציה בין האוכל האתיופי לגרוזיני.. גם להם יש את הלחם הצמיגי הזה שסופח הכל והוא ממש נהדר.
    למי שאוהב אוכל כזה, ממליצה על הדרך על המסעדה האתיופית ברחוב אלנבי בתל אביב.
    זה לא רואה את המסע המטורף הזה ממטר, אבל זה בהחלט נקודה אקזוטית באפלת השגרה 🙂

    • Rjkv

      אין שום קשר בין האוכל האתיופי לאוכל הגרוזיני. מאיפה הבאת את זה??? אה וגאורגיה מהממת. המדינה הכי יפה שראיתי בחיי. מהממת.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s