ארוחת שישי #3, או: סלק, שומר, ודגים

[גם ארוחת שישי חורפית, וגם בונוס: שלוש דרכים לגרום למי שלא אוהב סלק, שומר או דגים, לאהוב אותם קצת יותר]

יום שישי בבוקר גשום קלות, יפו, סיבוב קצר בעיר שמשאיר אצלי סלקים קטנים ומקסימים, ארטישוקים נהדרים, שומר מפואר, ודג מוסר מבהיק.
ואחרי הצהריים, אני מבשל, ככה, בשביל הכיף, בלי נסיונות נועזים או לחשוב יותר מדי.
זה נחמד שבכל פעם יש מצברוח קצת אחר, לבישול קצת אחר.

אז הפעם, ניסיתי…
לבשל חגיגי, אבל לא מתחכם, אלא אלגנטי.
חורפי, אבל לא כבד וסמיך, אלא קליל יותר.
ונסיון להישאר בקשת הטעמים העדינה.
סתם כי התחשק לי.
וזה מה שיצא.

להתחלה, הסלק.
צלייה בתנור (בערך שעה לסלקים קטנים) על מצע של מלח גס. זה מרכז את הטעמים של הסלק וממתק אותם, וכל מי שטועם סלק צלוי ככה, אוהב אותם הרבה יותר ממה שחשב לפני כן, באחריות.
אני אוהב להוסיף להם חרדל, דבש, מיץ לימון ושמן זית, וזה יכול להפוך אותם לסלט מעולה (נניח, עם גבינת פטה, בצל, וטרגון, או עשב תיבול לבחירתכם).
פה הם גם שוכבים להם על יוגורט, וכשגוררים אותם על הצלחת נשאר שביל אדום סגול יפהפה.

אחר כך, הסיבה שבשבילה התכנסנו, דג נא, אין הרבה דברים שאני אוהב יותר מזה.
חתיכות של מוסר ים, עם לבבות ארטישוקים חלוטים, על קרם שומר.
כמה מילים על קרם שומר – לפרוס שומר דק דק, לאדות בסיר עם קצת שמן ומכסה, עד שמתרכך ממש. ואז, לטחון טוב, ולהעביר דרך מסננת. זאת באמת לא הרבה עבודה, ומה שמתקבל הוא קרם עם ארומה של שומר, כמעט נטול אניסיות. גם במקרה הזה, דרך טובה לגרום לאנשים שלא אוהבים שומר, להעריך אותו קצת יותר.
כל מה שנשאר להוסיף זה כמובן שמן זית, מיץ לימון, וקצת מלח. מספיק.
הדג הטרי שנמס בפה, עושה את שלו.


ונסיים באותו קו עדין יחסית.
קישואים עגולים שממש ביקשו שאמלא אותם, אז חלטתי אותם קצרות, ומילאתי בריזוטו קישואים וים.
ריזוטו זה מפנק, וזה חגיגי, וזה חורפי, וזה לא בלאגן כמו שזה נשמע.
בגרסה הזאת, עם כרישה ושום ומה שיצא מתוך הקישואים שרוקנתי, עם יין לבן, ועם ציר דגים.
עכשיו, כשאומרים ציר זה תמיד מפחיד, ובמקרה הזה ממש לא בצדק, כי זה ממש פשוט.
סיר, לאדות בצל אחד וגזר אחד קצוצים גס, עם גבעולי סלרי ופטרוזיליה. ולזה להוסיף את העצמות והראש של הדג ששימש למנה הקודמת, עם שני ליטר מים, קצת עלי דפנה ופלפל אנגלי. להרתיח, לבשל שעה, ולסנן. זה הכל.
אז הריזוטו מקבל ארומה עדינה של דג, שגם פה, מעולה לאלו (שמסיבות כאלו ואחרות) נרתעים קצת מדגים.
כל מה שנשאר, הוא למלא את הקישואים החלוטים, עם קצת פרמזן למעלה, ולסגור את המכסה.
ולאכול.

ועם עוד גל קטן של חורף שמתקרב בסופשבוע הזה, אתם מוזמנים לנסות ולספר לי איך יצא.

מודעות פרסומת

2 תגובות

מתויק תחת ארוחה, דגים

2 תגובות ל-“ארוחת שישי #3, או: סלק, שומר, ודגים

  1. גרגרנית

    נראה ממש טעים וגם מאד יפה לעין..על זה נאמר שגם העין אוכלת.
    איזה עשבי תיבול יש ביוגורט?

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s