"עדן", או: המסעדה שבסוף היקום

המסעדה שהפעם בחרתי מהרשימת המסעדות-שהגיע-הזמן-שאבקר-בהן, היא דווקא לא מהחשודים המיידים, כלומר מסעדות היוקרה. מסעדת "עדן" הותיקה, השוכנת במדרחוב נוה-שאנן אשר ליד התחנה המרכזית הישנה בת"א, היא מאותם מוסדות מפורסמים שאיכשהו הצלחתי לא לבקר בהם עד היום. מדובר במסעדה פרסית, שכבר שלושה דורות מכינה אוכל פרסי שרבים טוענים שהוא הטוב בישראל. ומכיוון שבאיראן כנראה כבר לא אבקר, מסעדת עדן היא הכי קרוב שכנראה אגיע.

אני חייב לציין, שבערך מחצית מהחוויה של ביקור במסעדה הזו הייתה הדרך אליה. למי שלא ביקר במדרחוב נוה-שאנן, אספר שמדובר בגיחה לעולם אחר, אקס טריטוריה. אני מתנצל מראש על הקלישאות, אבל… באמצע היום, רומנים יושבים על כסאות פלסטיק ושותים בירה מכוסות חד פעמיות, ניגרים יוצאים ממסעדות אפלות עם פוסטרים עצומים של בוב מארלי, ופיליפינים יושבים ומסתתרים מהשמש המטורפת ליד חנויות סקס הזויות. (בכלל, הסיכוי שאסתובב שם קצת ואפגוש את אחד משוטפי הכלים הזרים שעובדים איתי הוא די גדול.)

ואז, שלט לבן ועתיק מפנה אותך לתוך מסדרון מיושן שמוביל אל תוך המסעדה. באופן מפתיע, המקום מצוחצח וממוזג להפליא, שקט ונעים.

מפיות נייר של "בתיאבון" נפרשות, ולשולחן נשלחים מיד צלחת עם צנוניות חתוכות ועלים ירוקים כלשהם, צלוחית עם חצילים בטחינה, ופיתות חמימות, שזו כבר קבלת פנים משמחת. והתפריט כולל רק כמה מנות בודדות, וזה בהחלט סימן טוב: כמה סוגים של בשר משופד על הגריל, ושני תבשילים. לשמחתי, מ' הטברייני שהתלווה אליי היה באותו הראש, והלכנו על התבשילים.
הראשון, "מוסמה בדנג'ון", נתחי בשר בקר שבושלו ארוכות ברוטב עגבניות מרוסקות, שעועית ירוקה, וחציל. טעים מאוד, ביתי מאוד, ולא מרגש במיוחד. השני היה פנטסטי – "גורמה סבזי", בשר בקר שבושל ברוטב הכולל מגוון עשבי תיבול מסורתיים, שעועית אדומה, ולימון פרסי מיובש. מדובר במנה מעולה, עם שילוב שאני מאוד אוהב, בין חמיצות למרירות עדינה. השילוב הזה די נדיר, בעיקר כי אנשים נוטים לפחד ממנו כשזה נוגע לאוכל. תוסיפו לזה צלחות אורז ענקיות (יש לבן ויש את האורז היומי, במקרה הזה עם פול ירוק ועשבי תיבול), וקיבלתם יופי של ארוחה. ובמחיר של חמישים וקצת שקלים לארוחה פלוס שתיה קלה, זכיתי לאכול מנה שאני בטוח שאזכור את טעמיה לעוד זמן רב, והגעתי הכי קרוב שאוכל לטעם פרסי מקורי. תענוג.

מודעות פרסומת

2 תגובות

מתויק תחת מסעדות

2 תגובות ל-“"עדן", או: המסעדה שבסוף היקום

  1. קצת התאכזבתי מהתמחור שם. האוכל אמנם טעים אבל לא שונה ממסעדות פרסיות אותנטיות אחרות.
    ושום מילה על התמונות שעל הקיר 🙂 ?

  2. מרקוביץ'

    הייתי יותר מדי מרוכז בגורמה סבזי…
    ובקשר לתמחור, אני חושב שאם היום כל צלחת שווארמה עולה לפחות שלושים ומשהו, זה בסדר לקחת ארבעים וקצת על נזיד בשרי נפלא פלוס המון אורז פלוס קצת סלטים ופיתות.
    אבל אתה צודק בגדול, הייתי מצפה ממקום שכזה שיהיה קצת יותר זול. קצת.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s