יומולדת #1

כן, כבר עברה שנה, מאז שהתחלתי לכתוב פה.
אבל לא אכנס פה לסיכומים לא רלוונטיים, אלא אנצל את ההזדמנות.

קודם כל, לקצת פרסום עצמי.
אם הגעתם לפה בזמן האחרון, תרשו לי להמליץ לכם על כמה פוסטים שהעליתי לפה, ואני מחבב במיוחד, ואשמח אם הם יזכו לעוד כמה קוראים. אז ככה:

  • פנקייק למבוגרים
    [על קורותיו של המתכון המושלם לפנקייק. על הימים שלפני עידן הבלוגים. על מה שהופך עגבניות לריבה. על המכשירים המתוחכמים של הקונדיטורים. ועל איך, לעזאזל, אלכוהול קשור לכל הסיפור הזה]
  • יום של טבח, או: סלק לקינוח
    [על ההבדל בין שף לטבח. על איך עובדת מסעדה. ועל הקשר בין סלק לשוקולד]
  • פלצנות, או: לפת וקולורבי
    [על המילה השנואה עליי בשפה העברית, על קרפצ'יו, על המשמעות הנסתרת החבויה בעולם, על מעט אוכל בצלחת גדולה, על שיר מעולה ותוכנית טלוויזיה מופלאה, על מסורת יפנית, ועל הקשר של כל זה ללפת וקולורבי]
  • בירה ואדממה, אבל לגמרי אחרת
    [על משחקים בג'לי, ועל עירבוב אירי ואסייתי]
  • צימודים, חלק א'
    [על מה זה בעצם בישול מולקולרי, וכמה רעיונות על איך הוא מתקשר גם למטבח בבית שלנו]
  • אותו מחמם, בגישה כל כך שונה
    [על אוכל נחמה, על "הזמן הזה, מהרגע שמוזגים מרק עדשים לקערית ועד לרגע שהוא מתקרר ואפשר לאכול", ועל שינויים בהגשה ובגישה]

ואחרי כל אלו…
הרי את הבלוג פתחתי מתוך איזשהו רצון לחזק שיח קצת יותר מעמיק בבלוגוספירת האוכל העברית. ובשנה האחרונה, בהחלט גיליתי כמה בלוגים שמאוד שמחתי לעקוב אחריהם, ואשמח להמליץ עליהם גם פה – שגם אתם תהנו.

אז אתחיל עם "דברים בעלמה", ובו עלמה כותבת כל-כך כל-כך כל-כך יפה על אוכל, במובן הכי רחב של המילה. כי אוכל, בסופו של דבר, טעים כמו כמות הרגש שאנחנו משקיעים בו, ולעלמה יש טונות של רגש ורגישות.
מאותו הקשר תרבותי מגיע גם "שתיים ועשרה" המקסים של תו זמיר, שמפרקת את החיים שלה לחתיכות לתוך הבלוג הזה, ועוד מצליחה להוסיף גם מתכונים על הדרך.
ו"מדבר מהבטן" שקם בשנה האחרונה והפך לאימפריה קטנה של ביקורת מסעדות ובישולים טובים. ממטבחו של עמית אהרונסון, שעושה רושם שהוא יודע על אוכל ומסעדות לפחות כמו שהוא נהנה מאוכל ומסעדות, שזה כנראה הרבה. בקיצור, בלוג אינטילגנטי ומעורר תאבון.
ואני מאוד אופטימי לגבי "פתיתים" החדש של גל, שיש לו בינתיים רעיונות טובים, סקרנות בריאה, וחוש אסתטי מפותח.
ואם רעיונות סקרנות ואסתטיקה קורצים לכם, גם "שובב קולינרי" של מאיר אלאלוף, הסו-שף של מסה, יתרום להנאתכם.
ואחרון, הוא "מדע בצלחת" של נעמי זיו, על הצד המדעי של האוכל. אני מוצא אותו פשוט מרתק, ומאוד שמח על בלוג כזה ברשת העברית, מבחינת הנושאים, הרצינות, והיקף הכתיבה.

אז מקווה שבשנה הבאה אמשיך להנות מהבלוג, ובעיקר, שתמשיכו אתם להנות.
מזל טוב!

מודעות פרסומת

4 תגובות

מתויק תחת אישי

4 תגובות ל-“יומולדת #1

  1. וואו, מזל טוב, תודה רבה על הפרגון!
    גם אני אופטימית לגבי "פתיתים", של גל, כה חדש וכה מקסים. כבר התמכרתי אליו.

  2. מזל טוב 🙂
    לא חושבת שיצא לנו להכיר, אבל אף פעם לא מאוחר.
    תכף אציץ במומלצים שלך ואכיר אותך קצת יותר לעומק. בכל מקרה, מאחלת לך המשך עשייה וכתיבה פורה וכייף אמיתי מעשיית הבלוג. בתור מי שציינה לפני קצת פחות מחודש 3 שנות כתיבה, אני יכולה להבטיח לך הנאה! 🙂

    בהצלחה ושוב מזל טוב.

  3. הי איתי,
    יופי של בלוג. מוצאים חן בעיני המשחקים והוריאציות המקוריים שלך, וגם ההסברים המדעיים.
    יום-הולדת שמח והמשך פורה ומוצלח!
    נעמי

  4. מזל טוב איתי!
    תודה רבה 🙂 ותודה גם לעלמה.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s