יוגורט וכרוב סגול (וקצת עראק)

במסגרת מזג האויר הכמעט-שרבי שפוקד את ארצנו בפאתי דצמבר (!), גם רעיון קצר וקיצי הופך אצלי לפוסט.
הרעיון צץ בארוחה שאכלתי במסעדה הודית כלשהי, כאשר מגוון ירקות מטוגנים בבלילה הוגשו על מצע של כרוב סגול ויוגורט. אולי בגלל שהמטוגנים היו סתמיים להפליא, השילוב המרענן הזה נראה לי כמשהו ששווה תיוג במוח.


הנסיון הראשון היה, נניח, מין סלט, שאפשר להגיש איפשהו בין מנות.
פשוט כרוב סגול שנחתך, מעליו כף של יוגורט, שמן זית ומלח גס.
הפריכות המרירה של הכרוב הטרי עם הסמיכות החמצמצה של היוגורט, טעים, אבל אפשר יותר.

אבל בארוחת צהריים קיצית וזריזה, השילוב הפך למנה ראשונה כיפית באפס עבודה.
את היוגורט דיללתי עם קצת מים, והוספתי קצת שום קצוץ, אבל בזהירות.
ואז, לצלחת עמוקה, עם כרוב סגול שנחתך לקוביות (הפרדתי את העלים הפריכים ורק אז קצצתי) בתלולית באמצע.
שמן זית מסביב, מלח גס ופלפל גרוס מעל, וכמה טיפות של עראק מעל, בשביל הטוויסט.

הרעיון הוא שקוביות הכרוב יתפקדו כמעין קרוטונים, החתיכות הפריכות שנותנות קונטרה למרק.
ומה שאפילו יותר נחמד בעיני, הוא שכל משיכת כף משאירה שובל סגלגל של בלובן של היוגורט.

כן, כמעט דצמבר ועוד קיץ.
ותכף אשוב לכתוב על דברים קצת יותר מתחכמים.

מודעות פרסומת

תגובה אחת

מתויק תחת רעיונות

תגובה אחת ל-“יוגורט וכרוב סגול (וקצת עראק)

  1. מלי

    שילוב קצת מוזר של מוצרי מזון לטעמי אבל זה כנראה טעים לאנשים אחרים. אני לא בטוחה שאנסה להכין דבר כזה בבית.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s